کاهش ساخت و ساز در استان بوشهر


تعداد پروانههای ساختمانی که هر فصل در شهرهای مختلف صادر میشود بازگوکننده وضعیت ساختوساز در کشور است که طبق گزارش های رسمی، این موضوع در بوشهر مثبت نبوده است.
طبق این گزارش، تعداد کل پروانههای مسکونی صادر شده در شهرهای استان در بهار سال گذشته بیش از ۶۷۵ فقره بوده که در بهار امسال به ۵۷۵ فقره (کاهش ۱۵ درصدی) تنزل یافته است.
البته تعداد کل پروانههای ساختمانی صادر شده در شهرهای کشور نیز طی این مدت کاهش حدود ۲۰ درصدی داشته و به روایت مرکز آمار، بوشهر ۵ درصد پایین تر از میانگین کشوری می باشد.
کاهش ۵ درصدی واحدهای مسکونی
دادههای مرکز آمار حاکی از آن است که بر اساس تعداد پروانههای ساختمانی و کاربری تعریف شده برای پروانه ها، در بهار امسال ۵۱۴ واحد مسکونی برآورد شده است.
این درحالی است که در بهار سال گذشته تعداد واحدهای مسکونی برآورد شده در پروانه های ساختمانی ۵۱۱ واحد بوده است. بنابراین در بهار امسال تعداد واحدهای مسکونی نسبت به بهار سال گذشته کاهش ۵ درصدی داشته است.
کاهش ۱۶ درصدی مساخت زیربنایی ساختوساز
علاوه بر این، مساحت زیربنا در پروانههای احداث ساختمان برای شهرهای بوشهر معادل ۱۶۶ هزار و ۳۴۶ متر مربع بوده که نسبت به بهار سال قبل ۱۶ درصد کاهش یافته است.
این گزارش نشان می دهد شهرهای استان از نظر تعداد پروانه های ساختمانی در رتبه ۱۷ کشور قرار دارد. ضمن اینکه حدود ۶۰ درصد زیربنای ساختوساز استان در بهار امسال با کاربری مسکونی تعریفشده بود که این نسبت در بهار سال قبل ۶۵ درصد بوده است.
دلیل اصلی کاهش ساختوساز
اصلی ترین دلیل افت ساخت و ساز را باید به رشد و افزایش شدید قیمت مصالح ساختمانی در کشور مرتبط دانست که از زمستان گذشته سیر صعودی گرفت و در بهار امسال هم ادامه یافت.
به عقیده کارشناسان، این اتفاق باعث شد قیمت تمام شده ساختمان برای سازندگان افزایش داشته و به همین دلیل نرخ فروش آن هم بالاتر برود و بازار در رکود قرار بگیرد، طبیعتا در شرایط رکودی، تقاضای پروانه ساختمانی جدید هم کاهش می یابد.
قطعا مشوق هایی مانند بخشودگی عوارض شهرداری ها در کتار مدیریت قیمت مصالح ساختمانی می تواند انگیزه ساخت و ساز را بیشتر کند تا صنعت ساختمان باعث رونق بسیاری از مشاغل پیرامون خود شود.
منبع: خبر نیوز
