شستن خرما قبل از مصرف ضروری است

مند: مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی شبکه بهداشتی و درمان دشتستان گفت: شستن خرما مثل هر میوه دیگری قبل از مصرف ضروری است.

نوشین حسن‌زاده اظهار داشت: نخل یکی از مهم‌ترین درختان میوه مناطق خشک و گرمسیری به شمار می‌رود و این درخت نقش مهمی در اکولوژی و حفاظت مناطق بیابانی در مقابل فرسایش ایفا می‌کند.

حسن‌زاده بیان کرد: میوه خرما به دلیل ارزش غذایی بالا، همواره به‌عنوان یک منبع غذایی خوب مورد توجه قرار گرفته است و خوشبختانه در ایران حدود ۴۰۰ گونه خرما شناسایی شده که بر اساس کیفیت، زمان رسیدگی و زمان ماندگاری کاربردهای مختلفی دارند.

وی با تأکید بر اینکه از نظر بهداشتی، شستن خرما مثل هر میوه دیگری قبل از مصرف ضروری است، تصریح کرد: انواع میکروارگانیسم‌ها و آلودگی‌ها در نخلستان وجود دارد و با توجه به پدیده گرد و غباری که در چند سال اخیر در مناطق غرب و جنوب غرب کشور مشکلات فراوانی را به وجود آورده، شستن خرما قبل از مصرف بیش‌ازپیش ضروری شده است، بنابراین توصیه می‌شود خرما را قبل از مصرف کاملاً بشویید ولی نیازی به جدا کردن پوست آن نیست.

مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی شبکه بهداشتی و درمان دشتستان در مورد خواص خرما گفت: خرما سرشار از کربوهیدرات (مواد قندی) است و در صورتی که شرایط رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم شود، خرماهای نرم که دارای رطوبت بیشتری نسبت به انواع خشک‌شان هستند، به‌سرعت تخمیر می‌شوند و طعم و بوی ترشیدگی می‌گیرند.

حسن‌زاده همچنین بیان کرد: هوای نسبتاً گرم و مرطوب و حضور اکسیژن برای رشد میکروارگانیسم‌ها و عمل تخمیر، ضروری است اگر خرما در دمای پایین مثل یخچال و در ظروف در بسته نگهداری شود، قابلیت ماندگاری بالاتر می‌رود.

وی تأکید کرد: به‌هیچ‌عنوان مصرف خرمای ترش و حشره زده توصیه نمی‌شود، چون این خرماها آلوده به انواع میکروارگانیسم‌ها و آفت هستند.

حسن‌زاده در خصوص علائم فساد خرما گفت: فساد خرما در اثر حضور انواع باکتری، کپک، مخمر و آفت‌های انباری ایجاد می‌شود و بوی ترشیدگی نشانه شاخصی از تخمیر شدن خرماست و گاهی در انواع خرمایی که به‌صورت فله عرضه می‌شود آن‌قدر شرایط نگهداری نامناسب است که لکه‌های کپک‌زده را می‌توان به‌سادگی مشاهده کرد.

مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی شبکه بهداشتی و درمان دشتستان اظهار کرد: کرم خوردگی و وجود آفات در خرما هم از نشانه‌های فساد آن هستند که رفع این مشکل باید در مراحل داشت و برداشت خرما انجام شود.

حسن‌زاده در خصوص شرایط و زمان نگهداری خرما گفت: خرما تا یک سال قابلیت نگهداری در انبار سرد سردخانه بالای صفر برای حجم زیاد را دارد و برای مصارف خانگی نیز در جای خشک و خنک باید نگهداری شود.

وی بیان کرد: نکته مهم اینکه شهروندان در حین خرید خرمای بسته‌بندی شده، باید به بسته‌بندی، مجوز و شماره بهداشتی از سازمان غذا و دارو توجه شود.

مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی شبکه بهداشتی و درمان دشتستان بیان کرد: از تعداد ۴۵ واحد تولیدی خرمای تحت پوشش این شبکه، تعداد ۲۰ واحد دارای مجوز بهداشتی از سازمان غذا و دارو هستند که به‌صورت ماهیانه کنترل، پایش و نمونه‌برداری از واحدهای مذکور توسط کارشناسان واحد نظارت بر مواد غذایی صورت می‌گیرد.
منبع: مهر

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار استان بوشهر
تبلیغات
width="173"